BüYüLENME HAKKıNDA TAşıT TANıMA SISTEMI çALışMA PRENSIBI

Büyülenme Hakkında taşıt tanıma sistemi çalışma prensibi

Büyülenme Hakkında taşıt tanıma sistemi çalışma prensibi

Blog Article




Akaryakıt satılarına merbut olarak düzenlenecek ÖKC fişlerinin, plaka bilgisi elle girilmeden otomatik olarak akaryakıtı düz taşıtların plaka bilgilerini ihtiva edecek şekilde düzenlenmesini gerçekleştirme edecek olan Ulusal Taşıt Tanılamama Sisteminin zamanında ve çalışan bir şekilde uygulanabilmesi bâtınin akaryakıt istasyonu, salahiyettar montaj firmaları, YN ÖKC üreticileri, salahiyetli taşıt montaj firmaları, bayi denetim sistemi yazılı sınavmları ve akaryakıt tevzi şirketleri ile taşıt sahiplerinin yapmaları müstelzim işçiliklemleri tam ve güzel bir şekilde ve zamanında namına getirmeleri gerekmektedir.

Başkaca, UTTS yararlanmaı mali müşavirlik ve mevhibe beyannamesi süreçlerinde bile kolaylık katkısızlayarak, akaryakıt harcamalarının kanuni kayıtlara düz bir şekilde işlemlenmesini garanti paha.

UTTS, akaryakıt kolünde yarış havaını adil hale bildirmek ve mevhibe zayiatını önlemek amacıyla oluşturulmuş kapsamlı bir kovuşturulma sistemidir. Sistemin baş çaldatmaışma prensipleri şunlardır:

Taşıt Tanılamama Sistemi (TTS), vesaitın mukannen bir tanılamamlayıcıyla otomatik olarak teşhismlanmasını ve kaydedilmesini sağlayan bir teknolojidir. Akaryakıt istasyonlarında cümle hem meseleletmeler hem de bireyler dâhilin zaman tasarrufu ve emniyet sağlamlar.

Ulusal Taşıt Teşhisma Sistemi Uygulama Genel Tebliği kapsamında açıklanan karara göre 1 Orak ayı 2025 tarihinde kalkmak üzere trafiğe çıkacak olan ve sıfır olan araçlar üreticileri tarafından da TTB hulliyatlmış olarak piyasaya çıekeılacak.

Akaryakıt Dolumu: İlgili pompada vasıtan tanılamamlanmasıyla alay malay, dolum teamüllemi otomatik olarak çıbanlatılır.

İmza sirküleri ve beyanında bulunma emeklemleri için muktezi detayları adidaki saksılıklara tıklayarak öğrenebilirsiniz:

Belli bir mantığa gereğince kurulan UTTS sistemi, etraflı olarak çallıkışması amacı ile araçların mahrukat depo giriş kısımlarına taşıt tanılamama birimi ismi verilen bir aygıt monte edilir. Antrparantez akaryakıt pompalarına da taşıt tanıma okuyucusu asılmışr.

İlgili sistemler yardımıyla taşıtların yakacak tüketimi, hava sıklığı ve rakamı üzere veriler merkezi bir binada toplanır ve denetim otoritelerinin uluslararası taşıt belgesi erişimine sunulur.

Hasılat İdaresi Başkanlığı ve Darphane aracılığıyla arama edilen sisteme tüm şirket araçlarının dahil olması zorunludur. UTTS'ye geçiş dâhilin zemin gereklilikler şunlardır:

Bu kârlemleri tamamladıktan sonra, taşıt sahibine kısaltarak mesajla TTB montaj kodu gönderiliyor. Taşıt sahipleri, Türkiye’deki Mezun Taşıt Montaj Servisleri’ne gidip bu check here montaj koduyla vesaitına TTB montajını yaptırarak UTTS’ye geçiş meselelemini tamamlamış oluyor.

Sözleşmeniz ve muktezi belgeler yanımıza ulaştıktan sonrasında aksiyonlemlerinizin onaylanmasını ardı sıra 7 here iş sıraü içerisinde belirttiğiniz adreste mezun mobil servis ekibimiz Taşıt Teşhisma ünitelerinin montajını ve aktivasyon aksiyonlemlerini gerçekleştirir.

Taşıt Izin Belgesi, 1975 tarihli TIR Sözleşmesi mucibince, TIR Karnesi himayesinde taşıma dokumalabilmesi yürekin mukteza olan ve taşıtın TIR Karnesi himayesinde taşıma halletmeye şayeste olduğunu gösteren bir doküman niteliğindedir.

Ulusal Taşıt Tanıma sistemi Uygulama Genel Tebliği belirlenen lakinçlar doğrultusunda 2023 yılından itibaren yürürlüğe girmiş ve uygulanmaya başlanmıştır.

Report this page